jum jadi kawan,,,

Wednesday, August 3, 2011

;ramadhan al mubarak;

assalamualaikum semua....

oh today dah masuk hari ke 3 kite berpuasa. and aku rasa tak la lambat sangat aku nak wish selamat berpuasa to all muslims out there. hehe...

dah 3 hari berpuasa ni ape yang korang dapat? dah kurus? dah banyak mengaji al-quran? dah banyak amalan sunat2 lain? solat terawih pergi tak? dah terawih tu, solat di malam hari buat tak? jangan lupa lak witirnya.

ok. bagusnya if semua tu ade. alhamdulillah. menu berbuka puasa macam mana? sehat tak? masak sendiri ke beli kat kedai? haha. apa la yang tak kena ngan aku neh.

actually, aku sangat teruja bila aku tahu yang aku dapat puasa sebulan kat rumah. dulu2 penah la. tapi sejak dah besar ni dah tak penah. so sekarang ni aku ambik peluang la tuk belajar masak ngan mama.

tapi yang sedihnya, aku tak dapat nak belajar masak banyak ngan mama. aku terpaksa ke kuching. sebabnya aku terpaksa teman akak aku kat sana. kureng sehat katanya.

seriously aku memang sedih. yela. aku lari dari kL semata-mata nak stay ngan mama. last2 aku yang tinggalkan mama sorang2. haha. teruk betul rasanya.

ok la. aku dah penat nak menulis. actually, mengantuk. nak tido. tapi awal lagi kan. so, kita buat la aktiviti lain. jum layan tv lah. hehe.

if ade kelapangan and ade story, ti aku menaip lagi ye. i love you all. thanks for reading this entry and my blog...

3 comments:

  1. jalan2 jumpa blog bila hati berbicara..

    selamat menjalani ibadah Pocerrr,,, :)

    ReplyDelete

ha.. sila tinggalkan komen anda.