jum jadi kawan,,,

Wednesday, June 8, 2011

;pertunangan mengejut;

assalamualaikum to all readers yang di sayangi....

today tangan aku dah macam ok sikit la. alhamdulillah. so, dah boleh sambung menulis kat sini. today nak cerita pasal engagement akak aku. suka la tu bila dah masuk bab nak kawen.

actually, majlis tu just tuk kedua-dua family kenal2. tapi, encik tunang akak aku tu tiba2 tukar majlis jadi tunang terus. since kuarga laki tu jauh di jB, diorang maybe tak nak datang banyak kali just tuk acara simple, jadi bertukar la majlis tu jadi engagement event.

kitorang ni dah la tak prepare sangat. nasib baik diorang datang tak ramai. dalam 15 orang camtu je. bila nak compare ngan majlis tunang kakak2 aku yang previous, memang sangat grand. siap ade pelamin lagi. hias cantik2. tapi kakak aku yang ni memang buat simple jela. uncles and aunty belah mak aku yang biasa ade time tunang pun tak datang la since dah tukar event. tapi sorang uncle aku yang tinggal berdekatan ngan rumah kitorang jela yang ade. and die adalah jurucakap tetap lepas my 1st uncle dah resign.

at first, aku pun tak jadi nak balik umah sebab ade hal kat kL. luckily, abang yoe, which is my eldest brother balik umah malam tu. so, aku join sekali la. dapat la aku ade kat umah time my sis bertunang. di sebabkan professional photographer, which is abang aku tak dapat cuti, so, aku la yang jadi photographer on that day. mencabar wei. bila nak suruh semua orang dengar cakap kita. haha. 

tapi gambar tak banyak la. sebab?? aku kena pegi somewhere else. aish. spoil betul la. since tak ramai yang ade kat rumah kan. camtu la jadinya. hehe.

ok la. dah panjang aku membebel. jum layan gambar yang tak seberapa ni.

*sedih tak de cincin lagi*

*pelamin kecik*



*jurucakap*












tu jela gambar tuk santapan semua. haha. kenyang tak? selamat menjadi tunangan orang my dear sista. i love you larh. walaupun kite suka sangat gaduh.

thanks for reading this entry ye kawan2. i love you all!!

4 comments:

  1. bestnyaaaaaaa! aku nak jugak. haha.

    ReplyDelete
  2. ihsan...
    lmbt lg la... blajar pun tak abis lg...

    ReplyDelete
  3. fira.....
    boleh je.. ckp kt mak kau cpat. hehe

    ReplyDelete

ha.. sila tinggalkan komen anda.